Home
Kom zelf in actie

Kom vandaag nog in actie

Denk jij na over je toekomst? Praat je er ook over? Inspireer en stimuleer elkaar! Door vooruit te denken, te plannen én actie te ondernemen bereiden we ons in de Hoeksche Waard voor op de dag van morgen. Doe je mee?

Kies jouw moment

Praat over de dag van morgen. Pak jouw moment en ga nu het gesprek aan. Waarom wachten als je hiermee de route naar een gezonde en leefbare toekomst voor jou en de mensen om je heen kunt uitstippelen?

Heb jij jezelf onderstaande vragen al eens gesteld of heb je ze voorgelegd aan mensen uit jouw omgeving?

Vraag 1:

Is jouw huis ook nog prettig om in te wonen als je ouder bent?

Vraag 2:

Hoe ga jij jouw tijd zinvol besteden na je werkzame leven?

Vraag 3:

Wat verwacht jij straks van je familie, vrienden en buren als je zelf oud bent?

Vraag 4:

Hoe wil ik later wonen? Tussen starters en ouderen of in een woongroep waar alleen ouderen wonen?

Gesprekskaartjes

Hoe wil jij oud worden? En wat kun je daar nu al voor regelen? Wat kun jij betekenen voor ouderen in jouw omgeving? Ga het gesprek aan met je partner, familie, buurman of buurvrouw of iemand anders in je omgeving. Hoe zien zij het? En bedenk tot slot wat je zelf kunt doen om jouw/jullie wensen een stapje dichterbij te brengen.

Stel het niet uit en ga in gesprek over De Goede Nieuwe Tijd. Dat vraagt iets van ons allemaal. In gesprek gaan over ouder worden kan lastig lijken. Deze gesprekskaartjes helpen om het gesprek te voeren. Ga het gesprek nu aan en geef samen met ons vorm aan De Goede Nieuwe Tijd. 

Samen maken we De Goede Nieuwe Tijd.

Vraag aan

Op een laagdrempelige manier het gesprek met elkaar voeren? Vraag nu de gesprekskaartjes aan en ga aan de slag. We hebben zowel een digitale als fysieke variant.

Deze gesprekskaartjes zijn ontwikkeld vanuit de gesprekskaartjes van de Praat vandaag over Morgen campagne van ActiZ, de branchevereniging van zorgorganisaties.

Ambassadeur worden?

Er gebeurt al heel veel in de Hoeksche Waard om elkaar te helpen en voorbereid te zijn op later. Die voorbeelden kunnen voor anderen een bron van inspiratie zijn. Als ambassadeur kun je een belangrijke rol spelen bij het inspireren van anderen om het gesprek over De Goede Nieuwe Tijd aan te gaan en wellicht zelf een initiatief te starten. Of je nu je verhaal wilt delen op de website of je verhaal wilt delen in een van de dorpen op het eiland, jouw bijdrage kan echt een verschil maken. Ben je enthousiast hierover? Neem dan contact met ons op. En ontdek hoe jij een bijdrage kunt leveren.

Neem contact op